Чізкейк з карамеллю, без випічки. Що може бути краще? Хіба що чізкейк з соленою карамеллю. Сьогодні ми вам розкажемо як приготувати без значних витрат і зусиль. Ну розпочнемо:
І так, для початку нам потрібно міксер ( можна ручний за бажанням планетарний), посудина (в якій будем збивати наш крем для чізкейку), ще одна ємкість (для подрібнення печива) , кільце кондитерське або кругла форма для нашого чізкейку, ваги.
Рецепт чізкейку з соленою карамеллю
Вершки - 250 мл (солодкі)
Маскарпоне - 250 гр
Цукрова пудра - 125 гр
Горіхова паста - 15 гр
Грецькі горіхи - 40 гр (можна замінити на будь які сухофрукти)
Печиво сухе - 200 гр
Масло - 75 гр
Рецепт соленої карамеллі
Вершки - 75 гр
Цукор - 150 гр
Масло - 5 гр
Вода - 2 ст. ложки
Отож розпочнемо
Перше що ми зробимо це подрібнимо печиво ( берем 200 гр сухого печива і подрібнюєм його до стану порошку, можна за допомогою блендера чи вручну). Після того коли все подрібнено, додаємо 75 грам масла і перемішуєм все до однорідного стану. Получену масу викладаємо на дно нашої форми завтовшки 0,5-1 см, і притискаємо акуратно руками. Після чого кладем в морозильну камеру на 15 хв / або в холодильник на 1 годину.
З основою для нашого чізкейку ми розібрались, переходимо до крему. Для цього нам потрібно змішати вершки (охолоджені) з сиром маскарпоне, горіховою пастою і цукровою пудрою і гарно взбити все на середніх обертах до получення густої маси (4-5 хв залежно від потужності міксера). Після чого додаєм грецькі горіхи і гарно все перемішуєм. Крем для чізкейку готовий, залишилося його викласти в нашу форму яка вже охолонула в холодильнику і розрівняти його. Відкладаємо все в холодильник на 1-2 год.
Солена карамель - Щоб її приготувати нам потрібно взяти баняк і всипати туди весь цукор і покласти на середній вогонь, щоб получилася карамель. Коли карамель готова вливаємо туди вершки і помішуєм в кінці додаєм масло і наша солена карамель готова. Коли карамель майже холодна виливаєм її на наш чізкейк і даєм охолонути 30 хв., після чого можемо знімати форми і прикрашати як вам заманеться.
Дякую, що залишалися з нами, якщо вам сподобався наш рецепт напишіть про це в коментарі, також підпишіться на наш канал на YOUTUBE. На все добре