16:05 Як знизити цукор в крові? | |
Як знизити цукор в крові?Самодисципліна творить чудеса! І наша поведінка на кухні - зайвий тому доказ. Правильно складена дієта допомагає не просто стежити за фігурою, але й полегшити життя при вельми неприємних симптомах перебігу захворювання. Визначаємо симптоми
Як і будь-яке порушення в організмі, підвищений цукор має свої зовнішні симптоми. Варто перевірити рівень цукру в крові, якщо постійно мучить спрага, свербіж шкіри, довго гояться рани, «постійним супутником» стала підвищена стомлюваність, стала знижуватися гострота зору і різко знизилася вага.
Перш ніж задаватися питанням, як знизити цукор в крові, потрібно здати відповідні аналізи. Це дослідження просте і провести його може будь-яка медична лабораторія. Для муніципальної поліклініки потрібно направлення від терапевта і запис по черзі, в платній клініці потрібно просто оплатити цю послугу і здати кров. Нормальним показником буде 3,3-5,5 ммоль / л. Побачивши на бланку аналізу або почувши від лікаря цифри, що перевищують 5,5 ммоль / л, не варто зневірятися, а треба брати турботу про здоров'я в свої руки. Для початку пройдіть обстеження на наявність діабету. Тому як, якщо воно підтвердиться, потрібно буде проводити серйозне лікування під контролем фахівців. Складаємо раціон
Крім відмови від названих вище солодощів з великим глікемічним індексом, потрібно обов'язково додавати в щоденний раціон свіжі овочі. Вони багаті клітковиною, яка «гальмує» всмоктування цукру в кишечнику, відповідно, чим її більше, тим глікемічний індекс нижче.
Отже, до продуктів, знижуючим цукор у крові, відносяться: свіжі огірки, капуста (кольорова і білокачанна), баклажани, помідори, гарбуз, кабачки, зелений салат, шпинат, кріп, петрушка, цибуля, часник і хрін. Бобові квасоля, горох, сочевиця і соя вважаються хорошими цукрознижувальними продуктами, такими ж властивостями володіють горіхи і насіннячка. Морква і буряк, безумовно, корисні, але необхідно враховувати, що при тепловій обробці глікемічний індекс цих овочів збільшується десь удвічі. Прочитай також: Правильне харчування: Як знизити калорійність раціона? Вівсяні пластівці незамінний продукт на сніданок. Така каша сама по собі багата клітковиною, але посилити корисні і смакові якості можна, додавши в неї грушу. В якості заправки до салатів зі свіжих овочів і зелені фахівці рекомендують масло насіння льону, і тоді блюдо в цілому матиме чудові цукрознижувальні властивості. Сміливо додавайте при приготуванні гарячого лавровий лист і корицю. Останнє містить поліфеноли речовини, які імітують дію інсуліну. Один з найпоширеніших вуглеводів це хліб. Чи варто його їсти тим, хто хоче домогтися зниженого рівня цукру в крові? Тут є варіант білково-пшеничний або білково-висівковий хліб. Його виробляють на основі сирої клейковини білка, що входить до складу зерна, і висівок, багатими клітковиною. Постійними гостями на столі, крім овочів зелених і кислих ягід і фруктів, повинні стати: м'ясо особливо м'ясо кролика, риба, масло, яйця, сир, кисло-молочні продукти, особливо кефір. Білки знижують глікемічний індекс вуглеводів, відповідно їх можна вважати продуктами, знижуючими рівень цукру в крові. Рекордсменами по цукоро-знижуючих властивостях є топінамбур (земляна груша) і авокадо. Топінамбур сам містить інсулін, так необхідний діабетикам, авокадо підвищує сприйнятливість організму до інсуліну, а ще в його складі є білок. Підсолодимо життя
Ігор Марчук
| |
|