Пісна фарширована картопля
Фарширована молода картопля - смачне і дуже ситне блюдо, яке надовго зарядить вас енергією, а якщо ви не дотримуєтеся посту і не є вегетеріанцем, то можете гарнірувати із запеченим м'ясом, шашлик або вареною куркою.
Інгредієнти (на 2-4 порції):
- картопля молода (велика) - 4 шт.,
- печериці свіжі - 300 г,
- цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт.,
- майоран сушений - 1 ч. ложка,
- сіль, чорний перець - за смаком,
- рослинне масло - за смаком.
Як приготувати:
Картоплю ретельно помийте (чистити не треба) і цілком відваріть до готовності в підсоленій воді. Цибулю наріжте середніми кубіками, обсмажте до золотистого кольору, додайте нарізані гриби і готуйте на середньому вогні 7-8 хвилин, періодично помішуючи.
Гарячу картоплю акуратно розріжте на половинки, чайною ложкою вийміть середину так, щоб залишилися «чашечки» з досить товстими стінками. Витягнуту м'якоть розімніть виделкою і змішайте з цибульно-грибною зажаркою, приправте сіллю, чорним меленим перцем і майораном.
Нафаршируйте готовою масою половинки картоплі, полийте кожну з них рослинним маслом і викладіть на змащене ним же дно. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин.
Готову страву можна посипати дрібно порізаним кропом і подати з маринованою цибулею.
|