Пісні фаршировані баклажани
Баклажани фаршировані квасолею і горіхами, - повноцінний замінник м'яса. У цій страві багато рослинного білка та інших корисних речовин, тому вона відмінно підходить для весняного меню.
Інгредієнти (на 2-4 порції):
- баклажани маленькі (15-17 см завдовжки) - 4 шт.,
- цибуля ріпчаста (велика) - 2 шт.,
- квасоля консервована (червона, у власному соку) - 1 банка (400 г),
- горіхи (очищені) - 100 г,
- кінза - 1 пучок,
- часник - 4 зубчика,
- мускатний горіх - на кінчик ножа,
- сіль, чорний перець - за смаком,
- рослинна олія - 4 ч. ложки плюс для смаження і для запікання.
Як приготувати:
Баклажани помийте, обсушіть паперовим рушником, розріжте вздовж по-полам і акуратно витягніть м'якоть таким чином, щоб залишилися «човники» з товстими стінками. Квасолю (без рідини), волоські горіхи, кінзу і часник подрібніть в блендері практично до пюреподібного стану. Отриману масу приправити сіллю і чорним меленим перцем, викладіть в половинки баклажанів і полийте кожну з них однією чайною ложкою рослинного масла.
На дно для запікання налийте олію і трохи води, посоліть рідину, укладіть в неї баклажани і готуйте їх в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин.
М'якоть, витягнуту з баклажанів, дрібно порубайте, ріпчасту цибулю наріжте маленькими кубиками, обсмажте овочі на розпеченому маслі до золотистого кольору, приправивши сіллю, чорним меленим перцем і мускатним горіхом. Готові запечені баклажани розкладіть по тарілках, викладіть зверху зажарку. При бажанні можете посипати страву будь-якою свіжою зеленню, зернами граната чи подрібненими горіхами.
|