Головна » 2015 » Березень » 27 » Пісні фаршировані баклажани - рецепт
14:11
Пісні фаршировані баклажани - рецепт

 

Пісні фаршировані баклажани

 

 

Баклажани фаршировані квасолею і горіхами, - повноцінний замінник м'яса. У цій страві багато рослинного білка та інших корисних речовин, тому вона відмінно підходить для весняного меню.

 


Інгредієнти (на 2-4 порції):

  • баклажани маленькі (15-17 см завдовжки) - 4 шт.,
  • цибуля ріпчаста (велика) - 2 шт.,
  • квасоля консервована (червона, у власному соку) - 1 банка (400 г),
  • горіхи (очищені) - 100 г,
  • кінза  - 1 пучок,
  • часник - 4 зубчика,
  • мускатний горіх - на кінчик ножа,
  • сіль, чорний перець - за смаком,
  • рослинна олія - 4 ч. ложки плюс для смаження і для запікання.

 

 

Як приготувати:
Баклажани помийте, обсушіть паперовим рушником, розріжте вздовж по-полам і акуратно витягніть м'якоть таким чином, щоб залишилися «човники» з товстими стінками. Квасолю (без рідини), волоські горіхи, кінзу і часник подрібніть в блендері практично до пюреподібного стану. Отриману масу приправити сіллю і чорним меленим перцем, викладіть в половинки баклажанів і полийте кожну з них однією чайною ложкою рослинного масла.


На дно для запікання налийте олію і трохи води, посоліть рідину, укладіть в неї баклажани і готуйте їх в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин.


М'якоть, витягнуту з баклажанів, дрібно порубайте, ріпчасту цибулю наріжте маленькими кубиками, обсмажте овочі на розпеченому маслі до золотистого кольору, приправивши сіллю, чорним меленим перцем і мускатним горіхом. Готові запечені баклажани розкладіть по тарілках, викладіть зверху зажарку. При бажанні можете посипати страву будь-якою свіжою зеленню, зернами граната чи подрібненими горіхами.

Категорія: Рецепти | Переглядів: 947 | Додав: ToBeSmartik | Теги: їжа рецепти, їжа, піст | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
close