Пісні фаршировані кабачки
Ніжні молоді кабачки, фаршировані рисово-овочевою начинкою, стануть чудовю легкою вечерею, а в ті дні, коли дозволена риба, - відмінним гарніром.
Інгредієнти (на 2-4 порції):
- кабачки (маленькі, довжиною не більше 20 см) - 4 шт.,
- цибуля ріпчаста (велика) - 2 шт.,
- морква (середня) - 2 шт.,
- рис (сухий) - 100 г,
- часник - 4 зубчики,
- паприка мелена солодка - 1 ч. ложка,
- куркума - 0,5 ч. ложки або за смаком,
- сіль - за смаком,
- рослинне масло - за смаком.
Як приготувати:
Рис відваріть до готовності. Цибулю наріжте середніми кубиками, моркву подрібніть на великій терці, обсмажте овочі на добре розігрітій олії. Кабачки розріжте вздовж на половинки і вийміть вміст з насінням.
Готовий рис змішайте з овочевою зажаркою, приправте пропущеним через прес часником, сіллю, солодкою меленою паприкою, куркумою. Начинку ретельно вимішайте, нафаршируйте нею половинки кабачків, кожну полийте рослинним маслом і покладіть на змащене ним же дно з високими бортиками. Запікайте в розігрітій до 185 градусів духовці 20-25 хвилин, перші 10 хвилин - під фольгою.
Порада від ToBeSmart: якщо у вас «завалявся» великий дачний кабачок, то його теж можна пустити в справу. У цьому випадку очистіть його від шкірки, наріжте кружальцями завтовшки близько 2-х сантиметрів, видаліть серцевину, викладіть отримані кільця на дно і тільки після цього начиняйте.
Дякуємо що завжди з нами...
|