Пісні голубці
Голубці в основному готують з м'ясом або з куркою, але якщо все м'ясне під забороною, можна зробити їх з грибами. Відразу скажемо, що ми використовували печериці, проте в цій страві добре «смакують» також гливи, і навіть солоні свинушки.
Інгредієнти (на 2-3 порції):
- листя білокачанної капусти (велике) - 6 шт.,
- рис (сухий) - 120 г,
- печериці свіжі - 250 г,
- огірки солоні (середні) - 2 шт.,
- цибуля ріпчаста (велика) - 2 шт.,
- петрушка - 1 пучок,
- томатна паста - 4 ст. ложки (з горбиком),
- приправа універсальна - за смаком,
- кайенский перець - за смаком,
- сіль, цукор - за смаком,
- рослинне масло - за смаком.
Як приготувати:
Рис відваріть до готовності. Цибулю наріжте середніми кубіками, гриби - по вашому бажанню, зробіть зажарку на рослинній олії. Солоні огірки подрібніть на крупній тертці, відіжміть рідину, але не виливайте її - вона знадобиться для підливи. У петрушки відріжте стебла, листя дрібно порізати.
Відварений рис змішайте з цибульно-грибною зажаркою, солоними огірками та зеленню петрушки, приправте кайенским перцем і сіллю. Загорніть начинку в капустяне листя, укладіть голубці в глибоку сковороду або в каструлю з товстим дном.
Томатну пасту розведіть в 1 літрі теплої води, додайте рідину від огірків і цукор за смаком, залийте цим соусом голубці. Поставте їх на середній вогонь, доведіть до кипіння, покладіть стебла петрушки і універсальну приправу, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте ємкість кришкою і готуйте протягом 20-25 хвилин.
|