Головна » 2015 » Березень » 27 » Пісні голубці / голубці з грибами - рецепт
14:20
Пісні голубці / голубці з грибами - рецепт

 

Пісні голубці

 

Голубці в основному готують з м'ясом або з куркою, але якщо все м'ясне під забороною, можна зробити їх з грибами. Відразу скажемо, що ми використовували печериці, проте в цій страві добре «смакують» також гливи, і навіть солоні свинушки.

 


Інгредієнти (на 2-3 порції):

  • листя білокачанної капусти (велике) - 6 шт.,
  • рис (сухий) - 120 г,
  • печериці свіжі - 250 г,
  • огірки солоні (середні) - 2 шт.,
  • цибуля ріпчаста (велика) - 2 шт.,
  • петрушка - 1 пучок,
  • томатна паста - 4 ст. ложки (з горбиком),
  • приправа універсальна - за смаком,
  • кайенский перець - за смаком,
  • сіль, цукор - за смаком,
  • рослинне масло - за смаком.

 

Як приготувати:
Рис відваріть до готовності. Цибулю наріжте середніми кубіками, гриби - по вашому бажанню, зробіть зажарку на рослинній олії. Солоні огірки подрібніть на крупній тертці, відіжміть рідину, але не виливайте її - вона знадобиться для підливи.  У петрушки відріжте стебла, листя дрібно порізати.
Відварений рис змішайте з цибульно-грибною зажаркою, солоними огірками та зеленню петрушки, приправте кайенским перцем і сіллю. Загорніть  начинку в капустяне листя, укладіть голубці в глибоку сковороду або в каструлю з товстим дном.


Томатну пасту розведіть в 1 літрі теплої води, додайте рідину від огірків і цукор за смаком, залийте цим соусом голубці. Поставте їх на середній вогонь, доведіть до кипіння, покладіть стебла петрушки і універсальну приправу, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте ємкість кришкою і готуйте протягом 20-25 хвилин.

Категорія: Рецепти | Переглядів: 740 | Додав: ToBeSmartik | Теги: піст, їжа, їжа рецепти, голубці | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
close