Головна » 2015 » Березень » 27 » Пісний фарширований перець - рецепт
14:06
Пісний фарширований перець - рецепт

 

Фарширований перець

Овочі можна фарширувати не тільки м'ясом і птицею!

Якщо ви дотримуєтеся посту або  вегетаріанського харчування, але при цьому хочете урізноманітнити своє меню, то фаршировані овочі займуть гідне місце на вашому столі. Тому сьогодні ToBeSmart пропонує вашій увазі підбірку рецептів пісних страв, які досить легко готувати.

 

Пісний фарширований перець

 

Перець фарширований овочами, - ароматне і красиве блюдо, яке можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді.


Інгредієнти (на 2-4 порції):

  • перець болгарський червоний або жовтий (великий) - 4 шт.,
  • цибуля ріпчаста (велика) - 2 шт.,
  • морква (середня) - 4 шт.,
  • селера стеблова - 4 середніх стебла,
  • петрушка свіжа - 1 пучок,
  • часник - 2-3 зубчики,
  • томати консервовані (у власному соку, очищені) - 1 банка (400 г),
  • коріандр (мелений) - 1 ч. ложка,
  • сіль, чорний перець - за смаком,
  • масло рослинне - для смаження.

 

 

Як приготувати:
Моркву і селеру наріжте довгими тонкими брусочками, цибулю - півкільцями. Швидко обсмажте овочі на розпеченому рослинному маслі. Томати у власному соку подрібніть блендером до пюреподібного стану. У болгарського перцю акуратно видаліть серцевину і насіння.


У петрушки відріжте стебла - вони підуть в підливку, листя дрібно порубайте і змішайте з зажаркою, туди ж покладіть пропущений через прес часник. Начинку посоліть і поперчіть за смаком.


Нафаршируйте болгарський перець овочами, укладіть в сотейник або в каструлю з товстим дном, залийте томатним пюре (якщо рідини недостатньо, долийте трохи води). Поставте на середній вогонь, дайте закипіти, покладіть стебла петрушки і коріандр, при необхідності досоліть. При бажанні можете додати чорний перець горошком або мелену паприку.


Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте ємкість кришкою і готуйте перець протягом 30 хвилин, періодично перевіряючи, чи не википіла підлива. Якщо її буде мало, розведіть 3-4 ложки кетчупу або томатної пасти в склянці води і додайте в каструлю разом з невеликою кількістю коріандру.

 

Подавайте пісний фарширований перець, поливши його соусом, в якому він тушився.

Категорія: Рецепти | Переглядів: 1611 | Додав: ToBeSmartik | Теги: перець, рецепт їжі, їжа | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
close