Індійське рагу від співачки Лами
Співачка Лама
Розповіла про своє захоплення ведичною кухнею і відкрила рецепт дивовижного індійського рагу - Сабджі
Вегетаріанка Лама знає про ведичні кухні немало, адже вона ідеально вписується в стиль життя співачки.
«Ведична кухня - частина моєї філософії. Ведичні страви - частина гармонії між людиною і зовнішнім світом. З цією кухнею мене познайомили кришнаїти в київському храмі Харе Крішна, а пізніше навчили особливостям приготування страв. У цьому храмі я частий гість - там і купую спеціальні індійські приправи, адже секрет ведичної кухні, пікантного смаку і неперевершеного аромату її страв - в особливих спеціях », - каже Наталя.
Співачка зізнається, що знаходить в стравах ведичної кухні ще одну перевага - вони прості у приготуванні: «Я обожнюю готувати, але через часті гастролі, роботу в студії не можу проводити багато часу вдома зі сковорідками і каструлями. А в індійській кулінарії все швидко і дуже смачно! ».
Одне з найулюбленіших страв Наталії Дзеньків - індійське рагу під назвою Сабджі.
Лама розповіла, що обов'язкові складові Сабджі - капуста, картопля, морква, кмин, але в цій страві завжди є місце для імпровізації, і його можна запросто доповнити авторськими інгредієнтами. Всього півгодини, і кухня наповнюється апетитним пряним ароматом і сонячною атмосферою Індії!
Сабджі
ІНГРЕДІЄНТИ
Білокачанна або пекінська капуста - 600 г
Брокколі - 400 г
Картопля - 5 шт.
Морква - 300 г
Горошок консервований - 100 г
Червоний солодкий перець - 100 г
Спеції за смаком:
Шамбала
Асафетида (аналог цибулі та часнику)
Чорна гірчиця
Кумин (Зера)
Куркума
Зелень
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Нарізаємо картоплю і моркву, обсмажуємо на рослинному маслі.
Окремо обсмажуємо спеції - чорну гірчицю, шамбалу, кумін - до тих пір, поки гірчиця не почне скакати по сковороді.
Потім додаємо обсмажені спеції до обсмаженою картоплі і моркви.
Додаємо воду, нарізану капусту, броколі, скибочки червоного солодкого перцю, решта спеції.
Тушкуємо на невеликому вогні до готовності.
В кінці додаємо консервований горошок і зелень.
При бажанні можна додати трохи подрібненої цибулі та часнику.
Інна Войткова
|